miercuri, 4 mai 2011

Tur de Iasi 1 mai 2011 - Prima editie



Bike route 924790 - powered by Bikemap 


Destul de obosit dupa ce cu o zi înainte am organizat Maratonul Nordul Moldovei la Botoșani, pornim în formație de 6 persoane (Valeriu Catargiu, Lazăr Stelian, Clivet Bogdan, Hrituleac Dragoș și pentru prima dată alături de noi - Doru Petrariu) spre dealul de la Repedea de lângă Iași la My Race  - prima ediție. Cum era de 1 mai platoul era plin de oameni ai muncii pregatiți unii pentru gratare și manele alții pentru pedale și noroaie. Traseul de la tura scurtă îl facusem anterior dar în sens invers intr-o perioadă cand era plin de noroi. M-am inscris pentru tura lung de 60 km care s-a dovedit a fi cea mai bună alegere. La start erau peste 100 persoane de toate felurile, majoritatea de prin zonă.
Startul se dă decalat pentru tura lungă și cea scurtă, dar din cauza unui start nu foarte bun stau la coadă în pădure fără să reușesc să depășesc pe nimeni. După ce era să cad pe prima coborâre imi intru în ritm și lucrurile devin tot mai bune. Traseul e f. frumos, variat cu urcări serioase și coborâri în viteză. Dealurile de la Bucium, Dobrovăț, Bârnova, sunt o plăcere să te dai atunci când solul e uscat ca în cazul de față. Pe traseu simt un joc la roata spate și admit că butucul spate trebuia schimbat de ceva timp. Printr-o greșeală de ”executie” in cădere scap mâna în roată îmi prind un deget între roată și cadru și cu ajutorul unei spițe si-mi smulg o unghie. Am noroc și nimeresc la un punct de alimentare unde era o fată bine instruită cu pansament si leocoplast. Dar deja din cauza durerii nu mai doream decât să ajung la sosire. Totuși îl ajung din urmă pe Sebi din Suceava și merg cu el aproape până la sosire. Ultimii 4 km erau doar în urcare susținută, iar pentru că nu m-am hidratat suficient am avut niște crampe musculare teribile. Am fost destul de mulțumit cand am vazut ca sunt pe locul 5 la categoria 29 - 39 ani, având în vedere circustanțele. Despre organizare am cuvinte de laudă. Pachetul de start a fost consistent, au fost puncte de alimentare, arbitrii, marcajul a fost bun cu mici excepții. Cu toate ca am petrecut 5 ani la facultate la Iași, abia acum am constatat discrepanța uriașă dintre centrul urban Iași și sate arhaice, sărăcăcioase, cu oameni modești care par uitați undeva în trecut. În concluzie, traseul e pitoresc și merită parcurs DAR numai pe teren uscat!
  La premiere GEOS Botoșani a fost la înălțime: la tura scurtă locul 2 la general a fost Dragoș Hrițuleac iar locul 3 Bogdan Cliveț. Pe categorii de vârstă locurile stau așa: la sub 19 ani, locul 1. Hrituleac Dragos; locul 2 - Clivet Bogdan, la peste 40 de ani: locul 2 Țapu Flavius; locul 3 Lazăr Stelian.


Niciun comentariu: