luni, 22 iunie 2009

Iunie 2009 - Rarau la cort

Iunie 2009 - Rarau


Vineri seara, am plecat cu Gina, Cezar si Nicu la o tura de catarare in Rarau. Am luat masina lui Cezar si am pornit-o spre munti destul de tarziu. Cezar de la atata bautura, dormea dus, eu cu ceilalti ne chinuiam sa urcam prin bezna, pe drumul prin Pojorata spre creasta Raraului, iar singura scapare de a nu adormi la volan era radiocasetofonul lui Cezar la care ascultam singurul post de radio captat: RR Cultural, care tocmai participa la un cenaclu de poezii post moderniste. Au urmat 16 km de drum al naibii de dificil si cel putin o ora de poezii ciudate.
   Ajunsi la miezul noptii, il rog pe Voicu sa ne cazeze la el la Salvamont, iar dimineata ne apucam sa instalam corturile. Incepem cu faleza "Piatra Cotetului", cu traseul "preludiu  5+" . Pentru ca toti sunt incepatori, ma straduiesc sa fac un mic instructaj de "protectia muncii". Mai toata ziua o petrecem pe la stanci, iar cand ne lovea foamea mai dam cate o tura pe la corturi sau pe la restaurantul hotelului Alpin Rarau. Cu noi pe Rarau era si o grupare "izoterica" compusa mai ales din pensionari fara ocupatie care ne tot "bizaiau" cu "chestii existentiale".
    Duminica vremea vrea sa fie capricioasa asa ca o lasam sa-si faca de cap, cu ploi scurte si reci si perioade scurte si insorite. Reusesc sa catar cate ceva pe la Piatra Cotetului si pe dupa masa ne retragem de pe Rarau pe acelasi drum.
  Spre casa, la un moment dat, Cezar preia volanul, astfel, in localitatea Salcea, intr-o curba stransa, botezam acest viraj anonim cu numele de "Cotu lu' Cezar".

Un comentariu:

Bogdan Epureanu spunea...

Faine pozele... mai ales aia cu cainii naravasi. :))