marți, 20 iunie 2000

Iunie 2000 - Hasmas, Cheile BicazuluiIn armata fiind, obtin cu greu o aprobare sa pot iesi un weekend la munte cu Gina. Stabilim ca punct de intalnire autogara din Piatra Neamt, si ramanem peste noapte la Ovidiu Moldovan. Seara facem o vizita cu Ovidiu acasa la Olivier Batar unde am onoarea sa testez placa lui de antrenament. Dimineata cu o ocazie ajungem la Lacu Rosu. Gasim cazare la vila Hasmasul Mare in conditii modeste. Mergem in drumetie pe langa cabana Suhard pe poteca turistica pana sus pe Suhardul Mic. Dupa ce admiram privelistea spre Lacu Rosu si creasta Hasmasului, continuam pe creasta spre est pana in punctul in care putem vedea de sus "Gradina Zanelor" , impresionantul "Peretele Postei" iar in departare se vede clar Ceahlaul. Coboram spre valea Cupasului pe o poteca care in 1995 era bine batuta, insa acum deabia o mai nimeresc. Facem cheile Cupasului si urcam pana la faleza de la Raza Soarelui unde o fortez pe Gina sa urce prima lungime din traseul Ioana.
A doua zi, plecam intr-o drumetie mai lunga prin chei. Coboram pana la confluenta Bicazului cu Bicajelul, iar de aici urmam poteca spre cheile Bicajelului. Trecem prin apa si urcam prin pajisti multicolore care nu dau nici un indiciu despre abrupturile impresionante din chei. Poteca se pierde prin poieni pana ce gasim un stalp de marcaj. Intr-o poiana cand stateam la masa, trece pe langa noi o vulpe cu o pasare in gura. Coboram spre apa Bicajelului in amonte de chei si urcam la un schit de calugari unde inchidem circuitul pe ziua respectiva.
In ziua a treia hotaram sa facem cheile pana in satul Bicaz Chei. Cand ajungem in zona Hornului Mare, il vedem pe Batar cu Tofan si Ciprian (prieten mai vechi cu care am fost in Cheile Turzii prin 1999) la catarat. Ciprian ma invita sa parcurgem rapid "Fisura Neagra". In cateva clipe eram deja echipati si gata de actiune. Ciprian merge tot traseul cap iar eu secund. in mai putin de 2 ore eram inapoi. Pe drum am prins un autobuz de Botosani care se intorcea cu copii din excursie. Gina coboara in Piatra Neamt iau er merg direct acasa. Cand ajung acasa era mare scandal ca nu m-am invoit de la cine trebuie si vroia colonelul ala sa-si arate muschii pe acolo. Din pacate tot batalionul a bagat instructie o saptamana din cauza mea...

4 comentarii:

Anonim spunea...

Si acum imi amintesc de cat scandal a iscat in armata plecarea ta.:)))))

Semnat: Florin

Vali spunea...

Salut Florin!...noi am fost colegi de pluton. Cum sa te uit...Florin Ivan? Pe unde mai traiesti?

Anonim spunea...

Tot in BT e traiul meu.
Daca vrei sa mai vorbim si poate sa punem la punct o iesire pe munte iti las cateva adrese de mail:
florin.ivan@personal.ro
florianis@personal.ro
florin_iv@yahoo.com

Astept!

ovidenie75 spunea...

Salut,Vali,sunt Ovidiu...Ovidiu Moldovan (Manolo).Am dat peste acest blog pur si simplu intamplator.M-am bucurat nespus sa te gasesc in lumea virtuala "still alive".
Ne leaga amintiri extraordinare care s-au intamplat intr-un interval de timp foarte scurt,dar totul a fost cu totul special:de la vopsitul fabricii de zahara din Pascani(prima coarda de alpinism am cuparat-o din banutzii castigati acolo),la iarna lui 99,parca,si incercarea de a ajunge pe Moldoveanu si nu in cele din urma Piatra Craiului.
Frumos timp!Ce mai stii de ceilalti?Poate putem tine o legatura de acum inainte si chiar sa ne reintalnim in acea formatie.Traiesc si muncesc in UK de 5 ani (hahaha...visul meu dintotdeauna de a pleca de-acasa),m-am casatorit,astept un copilas anul acesta si...si...nu ma mai catzar...fac poze :-)...la un nivel decent,dar asta este,fac poze (http://www.ephotozine.com/u17765) si poate cel mai dezamagitor este faptul ca nu mai am par lung,desi vad ca si tu te-ai tuns.
Adresa mea de e-mail:ovidiu_moldovan@yahoo.com

Toate bune si poate vom putea tine o legatura constanta.