sâmbătă, 28 septembrie 1996

Septembrie 1996 - Bucegi


Dupa doua luni jumatate petrecute pe santierele de restaurare de la Sangeru, jud Prahova si manastirea Snagov ajung in sfarsit la munte in Bucegi. Plec spre seara, singur, din Busteni spre Gura Diham si Cabana Diham. Pe drum ma prinde intunericul dar ajung fara probleme la cabana. Ma bag in seama pe acolo si obtin un loc singur intr-o camera. Ma imprietenesc cu un grup din Bucuresti condus de un baiat pletos Dragos Grigorescu. Dimineata din fata cabanei Diham admir culmile nordice ale Bucegilor acoperite de zapada timpurie, apoi pornesc spre Malaiesti, dar pe drum nu sunt atent si deviez din traseu. Urmeaza o coborare neplacuta pe firul unui parau apoi prind poteca si reusesc sa-i ajung din urma pe cei din Bucuresti. La cabana Malaiesti ne cazam in anexa si restul timpului ma catar pe niste hornuri pe sub Bucsoiu.
Dimineata zilei 3 pornim pe o vreme instabila spre cabana Omu si cel mai inalt pisc din Bucegi (2505m alt.) Mai sus de cabana este zapada, iar prin hornuri devine chiar periculos. Ajungem pe ceata si vand la cabana Omu. Ne cazam la mansarda si suntem gata sa pocnim niste pustani mai teribilisti. Dimineata ultimei zile pe o ceata deasa pornim spre cabana Babele. Apoi ma despart de grupul din Bucuresti si cobor singur pe valea Jepilor pana in Busteni. Prind un tren din Brasov direct la Botosani.
Septembrie 1996 - Muntii Bucegi
Aveam un walkman Panasonic si ascultam o gramada de jazz-rock, jazz, funk si fusion. A contat mult si abonamentul de la centrul francez din Iasi.Niciun comentariu: