marți, 2 decembrie 2014

Lumea bicicliștilor!Salut!
Tocmai ai descoperit pasiunea pentru ciclism?
Felicitări! Trebuie să stii ca această pasiune e una pe un singur sens cu puține șanse de întoarcere.

Care ar fi motivele să te ții de pedalat?
1. Te face să te simți mai tonic și mai optimist. Diminuând stresul prin ture cu bicicleta cu prietenii te ajută să poți lupta cu viața mai hotărât, să poți iubi mai puternic, să poți dormi mai bine sau să devii mai sociabil. Astfel viața devine mai frumoasă și merită din plin trăită!
2.Trăiești mai mult. Pentru cei trecuți de 40 de ani și nu numai, e important de știut faptul că mișcarea regulată diminuiază riscul de boli cardiovasculare, întărește tendoanele și menține masa musculară. Apoi, mișcarea prin natură fără stres combinată cu e dietă sănătoasă micșorează șansele unor boli ca diabetul, obezitatea, tumorile cancerigene. Se spune că minim două ore de mers (constant) cu bicicleta pe săptămână poate diminua apariția unui atac de cord cu până la 50%.
3. Te deplasezi mult mai ieftin. Chiar dacă la Botoșani nu avem mari blocări de trafic, pe distanțe scurte și pe o vreme acceptabilă bicicleta e o alternativă foarte serioasă la mașină. Scapi de grija locului de parcare plus scapi costuri și taxe mari. Astfel păstrezi banii pentru vacanță sau pentru o ieșire cu prietenii. Din aprilie până la sfârșitul lui octombrie se poate merge liniștit cu bicicleta la servici astfel economisiți câteva mii de lei. Dacă numărul bicicliștilor va crește autoritățile pot și obligate să se ocupe de infrastuctură și siguranță rutieră. Exemple pot fi date oriunde în țările europene civilizate.
4. Arăți în formă. Toți vrem să arătăm în formă. Asta pe ajută să progresezi și social și sentimental. Mișcarea pe bicicletă îmbunătățește viața sexuală, iar asta nuo spun doar eu aici. Nu trebuie să lucrezi în vânzări ca să arăți bine și să poți avansa profesional cu ajutorul aspectului fizic. Plus că mai e ceva la cicliști față de cei de la sala de fitness: Fiind un sport dinamic cu reacții rapide și concentrare mare mintea ta se antrenează împreună cu trupul.
5. Salvezi planeta!  Dacă pentru micile deplasări ne-am folosi de bicicletă, resursele pământului ar ține cu mult mai mult iar bolile ce derivă din poluarea atmosferică s-ar ține departe de noi. Doar 5% din materialul folosit pentru construcția unei mașini reprezintă materialul pentru o bicicletă simplă, iar dacă scoatem consumul de combustibil și miza care o reprezintă resursele pământului am putea opri anumite războaie care se dau pe resursele tot mai puține și mai scumpe. Bicicletele sunt mașinării extrem de eficiente, cu bicicleta ne deplasăm în media cam de trei ori mai repede decât pe jos și reprezintă cel mai rapid mijloc de deplasare propulsat de corpul uman.
Fii o specie evoluată, fii biciclist!

Niciun comentariu: