marți, 20 aprilie 2010

Cu bicicleta prin padurile Agaftonului - judetul Botosani

Cu bicicleta prin padurile judetului - aprilie 2010      Primavara e o adevarata explozie de lumina si culoare. Pornesc in forta cu noua mea bicicleta Genesis spre dealurile Agaftonului si Baisa. Dealurile din aceasta parte a judetului se preteaza foarte bine la cicloturism si marathon. Neajunsuri ar fi noroaiele lipicioase si tintarii din zonele umede. Plecarea are loc din Botosani, zona "poligonul ACR" , trecem prin satul Hudum apoi parasim drumul modernizat si evadam in natura. In circuitele mele sunt uneori insotit de George, Nicu, Marian.
      Am infiintat un ONG , "GEOS" , cu profil pentru tineret, dar nu am reusit sa fac nimic concret pentru a scoate tinerii din "mirajul" calculatorului. Poate nici cel cu care am inceput actiunea nu e prea implicat si nici putere financiara nu are, astfel ma vad in situatia de a accepta, ca momentan acest proiect e un mare esec.
Momentan urmaresc ce actiuni intreprind ONG-uri similare. Orasele mici din Transilvania fac mai multe actiuni decat Bacaul sau Galati. Se organizeaza tot felul de concursuti pentru tineret, cum ar fi: Maratoane, triathloane, catarare, orientare. Voi participa si anul acesta la tot soiul de concursuri si sper sa invat ceva ce pot implementa aici.