luni, 26 octombrie 2009

Octombrie 2009 - Maratonul Alpinsport -Baraolt
Traseu de bicicleta 352096 - powered by Bikemap 
Prima ediţie a unui maraton de MTB organizat de cei de la Alpinsport - Sfântul Gheorghe. Iniţial am crezut despre mine că nu sunt un spirit competitiv şi am refuzat invitaţia, dar la insistenţele lui Gabi Cicu şi Dan Florea mi-am zis că ar fi interesant să particip. Vineri după masă sunt la Humor sa-i adun pe băieţi: Gabi, Dan, Cătălin. Noaptea pe la ora 23 suntem cazati la hotelul pieţei din Sfântul Gheorghe. Când te gândeşti la hotelul de la piaţă te gândeşti la ce e mai trist dar la noi a fost curat şi luminos. Dimineaţa plecăm spre localitatea Valea Crişului, în inima munţilor Baraolt. În amonte de localitate se află o frumoasă pensiune: Valea cu Flori, locul de unde se dă startul în traseu.
  Sincer am emoţii mai ales când văd că poiana se umple de biciclişti şi se apropie timpul de start. M-am înscris la tura lungă de 50 km şi sper s-o termin rezonabil ca timp şi clasament. Sunt vreo 200 de concurenţi, fiecare etalând biciclete scumpe şi echipament de firmă.
Se dă starul la 10 şi toată lumea se înghesuie pe un drum îngust forestier. Mă simt jenat şi deranjez la rândul meu nişte concurenţi mai vocali. Vine prima urcare şi aici sunt întrecut de Dan Florea, dar îl ajung pe Gabi cu care continui să pedalez peste culmile pitoreşti a munţilor Baraolt.  Gabi fac prima pană şi rămân o bucată de drum singur. Pe o coborâre înainte de Aita Medie, văd 2 ciclişti accidentaţi, unul parea destul de grav. Vreau să ajut dar văd că organizatorii aveau lucrurile sub control. Urmează o bucată de plat fals pe malul unui râu, care trebuie traversat de nenumărate ori prin albie. Chiar îmi face plăcere, mai ales că uneori apa e de 40 cm adâncime. Coborârea frumoasă şi lungă spre coborâre o fac precaut, mai ales că asistasem deja la o accidntare motiv pentru care pierd câteva locuri în clasament. Ajung la sosire şi constat că sunt pe la mijlocul clasamentului, ceea ce nu e  rău pentru prima dată.
Dan si Cătălin de la tura scurtă erau deja sosiţi, împreună mergem să spălăm bicicletele la pensiune apoi să păpăm porţia de gulaş oferită de organzatori.
Traseul a fost bine ales, ideal aş zice pentru a debuta în astfel de întreceri.  Organzarea a fost fără cusur iar vremea cum nu se poate mai bună. În concluzie Sfântul Gheorghe este pe hartă pentru mine iar pe viitor voi fi prezent la acest tip de competiţii pentru că mă simt excelent!
După premiere mergem la Sfântul Gheorghe unde ne aşteptă Gina apoi împreună plecăm spre poalele munţilor Ciucaş.

Niciun comentariu: