sâmbătă, 29 decembrie 2007

Decembrie 2007 - Ski la Carlibaba

Decembrie 2007 - Ski la Carlibaba

Sambata plecăm foarte de dimineata cu familia la ski la Cârlibaba. Din cauza poleiului şi a drumului în construcţie parcurg greu cei aprox. 160 km. Din centrul comunei, pe uliţe întortochiate ajungem primii la baza pârtiei. Până porneşte teleschiul testez clăparii de împrumut de la Dorin. Toată lumea se mută la derdeluşul din apropiere iar eu plec la teleschi să testez pentru prima dată această pârtie. La capitolul închiriere echipament, lucrurile stau foarte prost: nu prea au echipament pentru copii iar pentru adulti e vechi, descompletat si foarte uzat. Dacă vă mai spun că e şi 10 lei pe oră de închiriat (30 lei/zi)vă lămuriţi de tot. În schimb pârtia e faină, are 1600 m lungime iar in prelungirea ei mai e una cu alt teleschi de vreo 600 - 700 m lungime care acum nu era funcţională. Pârtia asta de 1600m e lată cu două segmente de coborâre mai accentuată dar pe ansamblu e o pârtie de dificultate medie. O urcare cu telescaunul e 4 ron, iar abonamentul pe zi e 60 ron. Mie mi-a plăcut aici, pentru că nu e aglomerat, pârtia e foarte lată iar preţul de urcare e bun. Cârlibaba e la o altitudine de vreo 900m, faţă de 800 cât e la Vatra Dornei. Am schiat până după masă, apoi am pornit spre casă. Gina a mai făcut câteva progrese la schiat dar nu suficient cât să se aventureze la telescaun. Seara pe o ceaţă deasă ajungeam frânt de oboseală acasă.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Tu de unde scoti cifrele alea pe care le dai? Din burta? E o lipsa de respect fata de cei care citesc sa nu te documentezi. http://www.campfire.ro/statiuni-de-ski/carlibaba/

Vali spunea...

Da, ai dreptate, are 1100 m lungime si nu 1600. Informatia am luat-o de pe partie plus aprecierea proprie. Ms pr pentru remarca.

Anonim spunea...

Buna, am citit postul tau "Decembrie 2007 - Ski la Carlibaba" si am rugamintea sa ma ajuti cu o informatie - de unde se poate inchiria echipament ski din Carlibaba? Anul trecut (2008) nu am vazut nici un centru de inchirieri la baza partiei.
Merci.