sâmbătă, 20 februarie 1999

Februarie 1999 - Muntii Postavaru, ski la Poiana Brasov

Plec in vacanta de dupa sesiunea din iarna la Brasov si rog sa primesc gazduire la Oana Parau. Familia ei e foarte amabila si sunt tratat excelent. A doua zi dimineata plec impreuna cu Oana Parau la Poiana Brasov la schi. Eu nu prea le am cine stie ce cu schiul iar Oana e chiar la inceput. Mergem la partia stadion, cea mai usoara din statiune si incerc s-o ajut pe Oana sa invete miscarile elementare. La amiaza dau o tura cu telecabina pana pe Postavaru si am parte de o priveliste de basm cu abruptul Bucegilor si cel al Pietrei Craiului. Marea alpina acopera Tara Barsei si zona Bran - Moeciu. Din creasta Postavarului, de la peste 1700m alt. incep o coborare lunga, la inceput pe Kanzel (pane ce am luat o tranta mai serioasa), apoi, mai precaut am coborat pana in statiune pe "Drumul Rosu", cea mai usoara partie de coborare. Din cauza aglomeratiei pana si aici mai cad de vreo doua ori.
A doua zi Oana, plina de vanatai de la cazaturile din prima zi, renunta sa mai mearga, asa ca pornesc singur spre Poiana Brasov. Merg direct la partia Bradul si stau prin preajma monitorilor de ski ca sa mai prind din miscari. Cum teleskiul costa bani, urc partia numai pe jos, asa ca mai mult urc decat cobor. La sfarsitul zilei hotarasc sa cobor pana la stancile lui Solomon direct pe skiuri. Coborarea e superba mai ales ca drumurile erau deschise de snowmobile. Din capatul cartierului Scheii Brasovului iau un autobuz pana in catierul Oanei.
A treia zi din nou la ski dar de data asta prindem Valentine's Day si e inghesuiala la toate partiile. La sfarsitul zilei cobor pe vechiul drum al poienii pana la 'Masa Junilor" din Brasov.
Dupa tura asta am inceput sa fiu mai interesat de ski si am cautat sa-mi imbunatatesc cat mai mult tehnica.

Niciun comentariu: