duminică, 10 martie 1996

Martie 1996 - Muntii Bucegi

Dupa o decizie spontana, eu cu Liviu Iacob si John Vasilcin, plecam cu nasu' din Iasi spre Sinaia via Ploiesti. Echipati rudimentar pornim pe jos, pe varianta de iarna spre cota 2000. Din cauza zapezii mari, ajungem seara cand deja telecabina nu mai functiona. Batem la usa la statia de telecabina cu gandul sa dormim pe jos in interior. Un tip arogant ne tranteste usa in nas, asa ca varianta ne-a mai ramas sa coboram spre Valea Dorului sau sa ne adapostim in cabana dezafectata Miorita. Este deja intuneric si bate puternic vantul, asa ca in timp ce cautam solutii observam o cabana si pe cineva afara. Cand dam sa ne apropiem, suntem somati sa pastram distanta. Intre timp apare din cabana un tip inalt si slab, de loc din Busteni, care se uita mai lung la noi apoi ne invita inauntru. Practic am intrat intr-o cabana militara, cu regim strict. Pentru noi caldura din interior era "mana cereasca". Am dormit pe un hol pe jos in saci de dormit. Dimineata, pe o zi frumoasa, am hotarat sa coboram inapoi la Sinaia pe sub telescaun, apoi pe marginea drumului pana la Busteni. Ne-am baricadat in gara si am insirat pe soba toate lucrurile noastre ude. Un tiganas a reusit sa fure doar cateva perechi de sosete, in rest un politist ne-a legitimat iar dimineata ne-am trezit din cauza frigului.
Pornim spre Gura Diham si urcam la Poiana Izvoarelor. Admiram Acele Morarului, bem ceva fierbinte, facem poze cu niste fete dragute ca sa le aratam prietenilor nostri din Iasi ce tare ne-am distrat noi la munte, apoi continuam drumul la cabana Diham. In cabana dam peste niste colegi de la Studmont veniti la o lira montana, in frunte cu Vlad Condratov. Ne mai ridicam moralul si pornim din nou spre inaltimi spre cabana Malaiesti. Aici incercam, dar fara succes, sa-l conbinam pe cabanierul mustacios si ciufut sa ne lase sa dormim in sala de mese. Atunci eu, John si Liviu, scoatem cortul si campam la limita padurii langa cabana, pe o zona cu zapada topita. Ne imprietenim cu un grup de studenti in Bucuresti, majoritari din Brasov, in frunte cu Iraida Marculescu. Aflam mai tarziu ca cele doua fete cu care am facut poza la Poiana Izvoarelor erau chiar Ira si Jiulia (o fata din Craiova cu care as fi incercat sa ma combin). Un aspect important din excursia asta tine de resursele nostre financiare foarte limitate, asa ca dramuitul mancarii era un lucru foarte important. Noroc cu prietenii nostri din Brasov care stateau bine la acest aspect si ne-au inteles pe deplin. Ne-am distrat, ne-am bulgarit, am cantat, am legat prietenii cu acesti tineri, mai ales cu Ira.
Dimineata coboram impreuna spre Predeal, locul in care ne despartim si revenind la acceasi formula ajungem in Brasov unde din putinul pe care-l avem servim o bere Ciucas fiecare, cumparam bilete de tren si pornim spre Iasi.Genesis in prima perioada cand muzica lor era mai putin accesibila

Niciun comentariu: