sâmbătă, 3 iunie 1995

Mai-Iunie 1995 - Muntii Sureanu si Bucegi

La Studmont Iasi cunosc un tip la peste 30 ani, Cornelus care-mi propune o iesire tip circuit prin mai multe masive montane din tara. Facem planuri si pana la urma hotaram sa mergem la un trofeu in Sureanu. (Bujorul de Munte - Petrila). Plecam seara la 7 din Iasi, iar a doua zi pe la ora 13 - 14 ajungem la Petrosani. Organizatorii ne inghesuie intr-un microbuz pana la Petrila, cheile Taia si poiana Florilor. Ne-am simtit extraordinar aici pentru ca nu aveam pretentia de a castiga si...mai nostim a fost ca am tras biletul 1 la linia de start asa ca nu aveam dupa cine sa alergam. Am parcurs traseul pe muntele Soma, cu intoarcere in Cheile Taia. Poieni multicolore, stanci de calcar, cate o fata frumoasa in fiecare punct arbitru. In chei am avut primul contact cu catararea ( a fost un esec total) apoi o proba de cross care m-a terminat fizic. La proba de orientare am dat-o nasol in bara pentru ca nu stiam sa citesc coordonatele. Cornel nu ma ajuta deloc, el uita sa scrie pe fisa codul de pe azimutele pe care eu le gaseam cu greu. Seara ne-am luat revansa si am dansat eu, dar si mai ales Cornelus, pe toate persoanele de sex feminin de la 14 la 45 ani. In final am primit o diploma ca fiind cea mai simpatica echipa. Ceea ce nu stiu e daca diploma a fost pentru "pacalicii concursului" ori pentru "dansatorii nocturni".
Mai retin un aspect legat de primul meu izopren cu folie metalica, lucru foarte rar pe vremea aia, care a fost furat chiar din fata cortului in timp ce eu ma spalam.
Dupa concurs, coboram prin defileul Jiului spre Craiova. Stam o noapte in gara din Craiova, iar Cornel serveste mai multe beri pane cade intr-un somn adanc. Eu raman de paza la bagaje intr-o gara plina de tigani suspecti.
Dimineata ajungem la Sinaia si cu toate ca n-am dormit toata noaptea pornim in urcus spre cota 2000 din Bucegi. Pe ploaie si prin zapada coboram la cabana Padina pentru somn si masa. Dimineata urcam la Babele la peste 2200m alt, unde luam un ceai cu rom si unde Cornelus mai serveste ceva alcool ca sa "prinda curaj" la coborarea de la Jepii Mici. Am deja emotii cand vad ca nu e atent si aluneca pe o limba de zapada. Pana la urma ajungem cu bine in Busteni de unde luam un tren pana in Ciceu. Petrecem iar o noapte intr-o crasma din Ciceu pe o muzica de proasta calitate (inca nu aparuse manelele...) in ungureste data f. tare. Mai schimbam un tren la Marasesti si cu un personal prin Barlad si Vaslui ajungem acasa la Iasi.Primal Scream on the wave on Summer '95

Un comentariu:

Dudian spunea...

Ti-am gasit blogul si cum nu e mare lucru de facut pe la munca, umblu prin el. Fix la pozele din muntii Ungariei m-am dus prima data:) Oricum f tare iar pozele astea vechi fac toti banii. bafta. alex.