duminică, 6 iunie 2004

Iunie 2004 - Munţii Rodnei

Iunie 2004 - Muntii Rodnei

Excursiile şcolare se ţin lanţ la mine şi plec iar la munte cu o clasă cu care am fost de câteva ori şi de la care am aşteptări. Organizez împreună cu doamna Dăscălescu o excursie la Borşa complex. Aici ne cazăm la o pensiune cam slăbuţă la comfort, unde punctul culminant a însemnat să ne descălţăm la intrare.
În prima zi urcăm pe un drum forestier până la o carieră şi admirăm muntele Cearcănu din munţii Maramureş. Găsim un bolovan pe marginea drumului şi facem puţină căţărare. Le explic ce înseamnă bouldering şi care e scopul lui.
A doua zi plecam dimineaţa cu telescaunul până sub vârful Ştiol (1611m alt) şi urcăm susţinut pe linia teleschiului. Traversăm o poiană cu herghelii lăsate în semi-sălbăticie şi ajungem la prima bucată cu zăpadă. După ce s-au bulgărit copiii, pornim în coborâre spre cascada Cailor, una dintre cele mai mari căderi de apă din Carpaţii Orientali. Aici admirăm cascada şi servim masa. Coborâm pe poteci şi drumuri de care spre Borşa complex la pensiunea noastră. La coborâre am trecut pe lângă o turmă de oi care era păzită de câini. Doamna Dăscălescu a pus copii să scrie un jurnal al călătoriei şi am remarcat că au fost îngroziţi de acei câini cioboneşti fioroşi.

Niciun comentariu: