joi, 10 aprilie 2003

Aprilie 2003 - Rarau cu schiurile

Iarna asta a fost poate cea mai serioasă din ultimii ani. Am schiat mai mult ca niciodată pe dealurile din jurul Botoşanilor. Dar nu am ieşit deloc la munte spre ruşinea mea. Aşa că în aprilie iau schiurile , mă urc în tren şi cobor în Câmpulung Moldovenesc, rezolv nişte socoteli aici şi pe la amiază pornesc peste muntele Bodea spre Rarău. Sunt cu o pereche de schiuri de tură (cam scurte) cu legături Silvretta, dar cu bocanci de plastic. Zăpada e foarte udă şi grea. Sus peste stratul vechi sunt mici fâşii de zăpadă moale, viscolită. trecerile astea îmi dau de furcă, plus bagajul. Tocmai am ajuns într-o zonă proaspăt doborâtă de furtună şi încep să mă caţăr şi să fac slalom printre doborâturi cu schiurile legate pe rucsac. E cumplit de trecut şi mă lăs tot mai mult pe versantul de est, spre drumul forestier de acces la cabana. Sus mă cazez la cabana Pastorală unde e Mao şi Bulan de la Salvamont plus două profesoare tinere din Iaşi cu câţiva copii. Ambalaţi de alcool masculii aştia încearcă să impresioneze fetele şi se ia Bulan de mine cum că schiez prost. Brusc îi propun să încerce schiurile mele. Noroc că era noaptea şi nu se vedea nimic de la cabană, că altfel se facea de cacao. Noaptea am dormit la Mao în bucătărie pe nişte scaune. A doua zi am coborât pe drumul forestie spre Câmpulung Est. Mai jos de urmele unui Jeep se formase gheaţa şi aşa mai iau nişte trânte nasoale cu tot cu bagaj. De la Ridana iau schiurile în spate până la gară.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Si uite asa am aflat ce intentii aveau "masculii" de la Pastorala...eu fiind una din cele doua profesoare :)

Vali spunea...

E tare faza...sa vezi ca mai sunt si din cei care citesc jurnalul.
Pai doua fete frumusele din Iasi erau mai mult decat ncesar sa mobilizeze toti hormonii si feromoii din oamenii aia care erau izolati acolo de ceva vreme. Spunea ala de la Salvamont niste povesti dramatice de credeai ca Raraul e un fel de Matterhorn moldovenesc. :)

Anonim spunea...

PS Cred ca mai am pe un cd poza ta, dormind pe fotoliul de langa soba, in bucataria lui Mao...:)

Vali spunea...

Pe vremea aia eu nu aveam aparat foto digital. Nu stiu de ce m-am chinuit eu pe scaunele alea inegale cand puteam sa dorm si pe jos. Cred ca era si ceva de baut acolo. Cand vine vorba de Mao...trebuie musai sa fie si ceva alcool prin preajma. Raman recunoscator daca-mi trimiti cateva poze sa le postez aici. Poti face si comentarii la poze ca sa fie si usor de inteles. Am sa specific autorul fara probleme. Apropo...tu cand ai fost ultima data sus pe Rarau?
adresa mea de e-mail e vali2544@yahoo.com

Anonim spunea...

Ultima oara am fost acum vreo 3 ani, tot cu niste copii...am stat la meteo, deoarece Mao era "luat" in acea perioada...